Vaše vzkazy, rady, tipy, postřehy

Datum 02.05.2016

Vložil Dagmar

Titulek Super

Odpovědět

Dobrý den minulý týden jsem od vás koupila -- Šunkovar Mozart. Šunka nemá chybu, doma měla veliký úspěch. Je to perfektní. Děkuji

Datum 07.07.2016

Vložil Ondřej Dědič-Domácíšunkovar.cz

Titulek Re: Super

Odpovědět

Dobrý den,

děkujeme za pochvalu a Váš nákup, jsme rádi, že se šunka povedla! :)

Datum 04.12.2014

Vložil svata

Titulek domaci šunka z roku 1985

Odpovědět

1 kylo kyty pokrajet pohnist s 1 dc vody 3L soli
1 L cukru pak do pytliku stlacit v sunkovaru ,
odlezet 2 dny pak 2H varit pri 80 stupnich
a reknu vam ze to nema chybu

Datum 16.11.2014

Vložil Daniel

Titulek čo s uverenou šunkou

Odpovědět

je možné uvarenú dlhodobejšie uskladniť napríklad zmraziť ? Aké sú možnosti dlhodobejšieho uskladnenia. Vaše skúsenosti privítam na adrese deltakilo@pobox.sk. Ďakujem DK.

Datum 09.05.2014

Vložil Honza

Titulek velikost

Odpovědět

Dobrý den,
je možné v šunkovaru uvařit třeba jen 0,5kg šunky? Přeci jen 1kg šunky pro dva lidi na 5 dnů je poměrně hodně :-)

Datum 11.05.2014

Vložil Ondřej Dědič-Domácíšunkovar.cz

Titulek Re: velikost

Odpovědět

Dobrý den,

bohužel 0,5 kg je už opravdu málo na tyto dva typy šunkovarů. Při tomto množství by maso nebylo dostatečně stlačené. Nejmenší množství doporučuji v šunkovaru Mozart cca 600 gramů.

Snad Vám takto odpověď pomohla, přeji hezký den.

Ondřej Dědič
Domácíšunkovar.cz

Datum 02.04.2014

Vložil david lexa

Titulek dotaz

Odpovědět

Při vaření šunky mi praskne folie(používám potravinovou) a štáva z masa se dostane nad víko.Je to na závadu? Neměla by ta štáva zůstat v šunce?

Datum 03.04.2014

Vložil Ondřej Dědič-Domácíšunkovar.cz

Titulek Re: dotaz

Odpovědět

Dobrý den,
doporučoval bych použít potravinový mikrotenový sáček spíše než fólii. Jinak trochu šťávy z masa vyteče prakticky vždy, takže to na závadu není, nebojte.

Ondřej Dědič

Datum 23.05.2015

Vložil Iva

Titulek Re: dotaz

Odpovědět

Je možné dát pytlík na tlačenku, ten nepraská.

Datum 27.03.2014

Vložil Pavla

Titulek Priprava

Odpovědět

Dobry den. Chtela jsem se zeptat, kde delam chybu. Sunku delam uz ponekolikate. Nalozene maso po dvou dnech ma byt talove mazlave a to jsem mela jen na zacatku u prvni sunky, pak uz ne. Cim to muze byt? Pouzivam ted uz normalni sul misto pragandy, ale tim to byt preci nemuze. Dekuji za radu. Pavla