Vaše vzkazy, rady, tipy, postřehy

Datum 05.03.2014

Vložil Libor

Titulek Teplovzdušná trouba

Tento šunkovar jsem si objednal z důvodu, že je celokovový (dobře vodivý teplotu) a nemá žádné díly z plastu, nebo teploměr.
Na el. plotně totiž nedovedu přesně nastavit teplotu tak, aby odpovídala 75-80°.
Šunku jsem udělal v el. teplovzdušné troubě nastavené na 80° a čas 2,5 hodiny. Šunka je naprosto dokonalá! Šunkovar je nutno do trouby jen vložit a dát pro jistotu pod něj talířek. V malém šunkovaru jsem udělal 1 kg krůtí šunky, ale budu již dávat tak max. 0,9 kg. Vlezlo se to taktak s odřeným nosem. :D
Teď již jen budu kombinovat čas s teplotou podle druhu a kvality masa. Myslím, že 2,5 hod. je maximum. Stačí určitě i méně, příště zkusím 2 hod.
Jednoduché jako facka a výsledek super!!!
Doporučuji.

Zpět na diskuzi