Dobrý den,
při uskladnění uvařené šunky v chladu (nejlépe v lednici)
je trvanlivost šunky 3-5 dní.
Vaše vzkazy, rady, tipy, postřehy
Datum 12.03.2014
Vložil Ondřej Dědič-Domácíšunkovar.cz
Titulek Re: Trvanlivost
———
Datum 08.03.2014
Vložil Tomas Mach
Titulek Trvanlivost
Dobry den,
Jaka je trvanlivost sunky po uvareni?
Dekuji.
———
Datum 05.03.2014
Vložil Libor
Titulek Teplovzdušná trouba
Tento šunkovar jsem si objednal z důvodu, že je celokovový (dobře vodivý teplotu) a nemá žádné díly z plastu, nebo teploměr.
Na el. plotně totiž nedovedu přesně nastavit teplotu tak, aby odpovídala 75-80°.
Šunku jsem udělal v el. teplovzdušné troubě nastavené na 80° a čas 2,5 hodiny. Šunka je naprosto dokonalá! Šunkovar je nutno do trouby jen vložit a dát pro jistotu pod něj talířek. V malém šunkovaru jsem udělal 1 kg krůtí šunky, ale budu již dávat tak max. 0,9 kg. Vlezlo se to taktak s odřeným nosem. :D
Teď již jen budu kombinovat čas s teplotou podle druhu a kvality masa. Myslím, že 2,5 hod. je maximum. Stačí určitě i méně, příště zkusím 2 hod.
Jednoduché jako facka a výsledek super!!!
Doporučuji.
———
Datum 16.02.2014
Vložil Ivoš
Titulek změna
Dávám místo vody vývar
———
Datum 08.02.2014
Vložil Ondřej Dědič-Domácíšunkovar.cz
Titulek Re: Re: Dotaz
Dobrý den,
přesně tak. Můžete, ale nemusíte. Hliník vede teplo dostatečně.
Ondřej Dědič
———
Datum 07.02.2014
Vložil R.R
Titulek Re: Dotaz
Někdo to ponoří celé. Já to však nedělám a šunka je OK. Dle mého boční ohřev stačí. Hliník je dobrý tepelný vodič, tak že bude horký celý.
———
Datum 07.02.2014
Vložil PetrM.
Titulek Dotaz
Zdravím, prosím Vás, má se šunkovar při vaření ponořit do vody celý nebo jen po horní okraj, aby se do něj nedostala voda? Děkuji
———
Datum 04.01.2014
Vložil iveta
Titulek mňam
Takže, šunkovar -malý- dorazil , takže Ježíšek ho stihl naježit,a dneska jsme poprvé vařili.
maso bylo naložené 2 dny, bez pragandy, vařeno 1,5 hod i bez teploměru jsme uhlídali teplotu, chlazeno 7 hodin a výsledek SUPER 100% šunka. Akorát jsme zvyklí nesolit, takže příště dám méně soli a zkusím přidat nějakou další ingredienci- třeba zelený drcený pepř, pro pikantnost.
———
Datum 17.09.2015
Vložil karel
Titulek Re: recept
čím je maso libovější, tím je sušší, doporučuji asi pětinu masa pomlít na jemno, přidat víc vody (150 ml na 1 kg masa) a hlavně řádně prohníst v robotu, ruce na to nestačí. déle zaležet než dva dny nedoporučuji, bakterie se množí i pod solí a v chladnu
———
Datum 03.02.2014
Vložil Roman
Titulek Re: Re: Re: recept
Napište mi na rzkarton@seznam.cz Váš e-mail a já Vám pošlu recept na svou šunku. Je výborná a jistě se Vám povede. V těchto diskuzí jsou jen obecné rady, nikoli drobnosti, které jsou veledůležité. Mějte se