Vaše vzkazy, rady, tipy, postřehy

Datum 23.12.2013

Vložil Jarda

Titulek Re: recept

Odpovědět

Dobry den,
dopocujuji dat pri prirpave masa, cca 100ml na 1Kg masa vody, dal jste ji tam ?
Jinak me nic jineho nenapada.
Zkousete dal, prvni pokus se nemusi vzdy podarit :)

Datum 26.12.2013

Vložil j

Titulek Re: Re: recept

Odpovědět

ano, dal vse dle receptu.

Datum 02.01.2014

Vložil Jarda

Titulek Re: Re: Re: recept

Odpovědět

A jeste mi doporucil jeden clovek co delal sunky drive, ze se to ma nechat ulezet nekolik dni, nejmene dva dny, tak aby se mazo nezkazilo. Jeden den i s rychlosoli je prej malo.
Dneska jsem varil sunku, maso jsem nechal ulezet 2,5dne a je vynikajici, asi to bude v tom, je zapotrebi 2x denne to prohnatat, aby se to dukladne spojilo

Datum 03.02.2014

Vložil Roman

Titulek Re: Re: Re: recept

Odpovědět

Napište mi na rzkarton@seznam.cz Váš e-mail a já Vám pošlu recept na svou šunku. Je výborná a jistě se Vám povede. V těchto diskuzí jsou jen obecné rady, nikoli drobnosti, které jsou veledůležité. Mějte se

Datum 17.09.2015

Vložil karel

Titulek Re: recept

Odpovědět

čím je maso libovější, tím je sušší, doporučuji asi pětinu masa pomlít na jemno, přidat víc vody (150 ml na 1 kg masa) a hlavně řádně prohníst v robotu, ruce na to nestačí. déle zaležet než dva dny nedoporučuji, bakterie se množí i pod solí a v chladnu

Datum 19.12.2013

Vložil Jan Blaha Háj ve Slezsku

Titulek Výborná domací šunka

Odpovědět

Děkuji za zaslání formy na šunku.Došla bez poškození.Druhý den po dodání jsme vaříli dle receptu, byla výtečná podaříla se nám. Přejeme klidné Vánoce a v Novém roce 2014 vše nejlepší. Blahovi

Datum 17.12.2013

Vložil Jirka L.

Titulek Kvalitní Firma

Odpovědět

Dne 7.11.2013 jsem objednal a firma dostála svému slovu a dodala 12.12.2013 šunkovar. Drží slovo a to je u mne to hlavní při obchodu. Šunku jsem již vyzkoušel dle na těchto stránkách uvedeného receptu a je výborná .Dělal jsem ki poprvé v životě a budu ještě tento týden připravovat další.Přijely děti ochutnat ...a nezbyla. Děkujeme Jirka L.